Гран при на Япония няма да се състои тази година,

...
Гран при на Япония няма да се състои тази година,
Коментари Харесай

Отмениха Гран при на Япония във Формула 1

Гран при на Япония няма да се състои тази година, заяви формалният микроблог на Формула 1 в Туитър.

" След дълготрайно разискване с управляващите на Япония, държавното управление на страната взе решение да анулира Гран при на Япония този сезон поради продължаващата пандемия от ковид в страната. Формула 1 в този момент работи върху промени в календара, в околните седмици ще се появи нова информация за разписанието на Гран при. Формула 1 през последните две години потвърди, че можем да се приспособяваме към непрекъснато изменящите се условия. Много ни въодушеви това, че доста места са заинтригувани от провеждането на стадии от Формула 1 за този и идващите сезони ", гласи съобщинието.

За последно Гран при на Япония се организира през 2019 година След края на този сезон Хонда ще приключи да създава мотори за Формула 1, което значи, че японският тим няма да може да организира прощално съревнование на домашното Гран при. 

Провеждането на стадия в Япония беше под въпрос, откакто бе анулирано Гран при на Сингапур. Първоначално се предвиждаше този сезон да бъдат извършени рекордните 23 стадия, само че в този момент това наподобява малко евентуално. Има вид при нужда да се проведат спомагателни стадии в Близкия Изток. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР