Гражданските пътувания се очаква да се възстановят напълно през 2023

...
Гражданските пътувания се очаква да се възстановят напълно през 2023
Коментари Харесай

ООН: Кога ще се възстановят напълно гражданските въздушни пътувания

Гражданските пътувания се чака да се възстановят изцяло през 2023 година, като в края на годината размерът им ще надвиши равнището от 2019 година , съобщи авиационният орган на Организация на обединените нации.

Прогнозирайки " цялостно и стабилно " възобновяване, Международната организация за гражданска авиация съобщи, че търсенето ще доближи равнищата отпреди пандемията по множеството направления до края на първото тримесечие, а в края на 2023 година ще надвиши равнищата от 2019 година с към 3%.

Прогнозата беше показана, откакто органът на Организация на обединените нации разгласява данни, които демонстрират доста нарастване на пътуванията през предходната година спрямо 2021 година, когато по-голяма част от света към момента живееше при строги ограничавания на COVID-19 на фона на лимитираното разпространяване на ваксини.

Като цяло броят на пасажерите по въздух е достигнал 74% от равнищата преди пандемията през 2022 година, до момента в който приходите от пасажери се правят оценка на 68% от равнищата през 2019 година Броят на превозените пасажери по въздух през 2022 година се е нараснал с 47% спрямо миналата година.

Прогнозите идват в миг, когато производителите на самолети Boeing и Airbus също означават забележителен растеж на поръчките на нови самолети. Това се дължи на възходящото търсене след рестриктивните мерки, свързани с пандемиите, и на желанието да се заменят по-старите самолети с по-нови, които употребяват по-малко реактивно гориво и отделят по-малко въглеродни излъчвания.

И двете компании обаче предизвестиха, че проблемите във веригата за доставки ще лимитират увеличението на производството . Американските превозвачи показват тези провокации, както и дефицита на работна ръка за самолети и личен състав за въздушния трафик, като друго евентуално предизвикателство пред увеличението на потенциала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР