Гражданската организация Спаси София става партия, съобщи организацията на сайта

...
Гражданската организация Спаси София става партия, съобщи организацията на сайта
Коментари Харесай

Спаси София става партия и ще участва в местните избори през 2023 г.

Гражданската организация " Спаси София " става партия, заяви организацията на уеб страницата си, където разгласява.

На този стадий партията няма желание да взе участие в парламентарни избори. Тя обаче ще се включи в локалните избори през есента на 2023 година Това сподели създателят на “Спаси София ” Борис Бонев в. Бонев, който е общински консултант в София, ще се кандидатира за кмет.

На последните избори през 2019 година като претендент за кмет той остана на четвърто място с близо 11% от гласовете. Изборите завоюва още веднъж претендентът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, която е кмет в четвърти мандат. Тогава „ Спаси София “ издигна и претенденти за общински съветници, само че те се явиха като самостоятелни вместо в партийни листи. в Общинския съвет на София.

В началото на годината, че има качествата да бъде " добър кмет на София ".

“Гражданите имат очакване – желаят да видят зряла и способена политическа мощ. Формация, която сполучливо ще се оправи с наследството на настоящето ръководство, само че и която ще трансформира България в просперираща страна с заслужен стандарт на живот ”, написа в текста на декларацията.

Новата партия не се нарежда в ляво или в дясно.

“Убедени сме, че динамичният свят не е черно-бял, че решенията за възстановяване на живота на хората са оттатък клишетата за “ляво ” и “дясно ” и, че положителното ръководство е баланс сред разнообразни политики, към който ние ще се стремим ”, написа в отвореното писмо на партията.

Неправителствената гражданска организация " Спаси София " цели " подобряването на градската среда, градския превоз и качеството на живота в София ", написа в уеб страницата й. Създадена преди 14 години от Борис Бонев, организацията е измежду главните критици на локалната администрация.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР