Министерството на вътрешните работи (МВР) е установило по безспорен начин,

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) е установило по безспорен начин,
Коментари Харесай

Катастрофиралият автомобил на НСО е бил с отнето предимство, потвърди МВР. Скоростта му се изяснява

Министерството на вътрешните работи (МВР) е открило " по неоспорим метод ", че колата, в която се блъсна автомобил на НСО, пренасящ Кирил Петков , е лишила преимуществото му. Това сподели пред публицисти министърът Калин Стоянов в петък.

Думите му идват ден след катоза злополуката на изхода на село Аксаково. Тогава почина водачът на другата кола, а двама души пострадаха тежко.

" Това, което е открито по неоспорим метод, е, че другият автомобил, действително е лишил преимуществото на НСО ", сподели Стоянов. Все още не е ясно с каква скорост се е движил автомобилът на НСО, когато тя е излязла на пътя.

По-рано сутринта стана ясно, че военно-окръжната прокуратура в Сливен е образувала досъдебно произвеждане по случая.

" Считам, че всичко ще бъде изяснено в границите на следствието, в това число и скоростта, за която сега много се приказва ", добави Стоянов. " Единственият метод това да бъде направено, е автотехническа експертиза, която, допускам, ще бъде назначена в границите на днешния ден ".

На въпрос за какво Петков към момента е бил с кола на Национална работа за защита (НСО) Стоянов отговори, че като някогашен министър председател той има право да бъде охраняван от чиновници на службата в продължение на четири години след края на мандата си.

Загиналият водач се е возил с жена, която беше призната в болница във Варна с заплаха от живота. Хоспитализиран беше и водачът на колата на НСО. Петков заяви, че е добре.

Той е съпредседател на партия " Продължаваме промяната ", основана през 2021 година, и беше министър председател от декември същата година до юни 2022 година Преди това беше длъжностен министър на стопанската система в кабинета на Стефан Янев. В последния парламент беше един от водачите на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ", която управляваше дружно с ГЕРБ до март 2024 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР