Гражданите на Киев остават напълно без питейна водаИнтензивни руски баражи

...
Гражданите на Киев остават напълно без питейна водаИнтензивни руски баражи
Коментари Харесай

Ракетни удари спряха тока в Молдова

Гражданите на Киев остават изцяло без питейна вода
Интензивни съветски баражи блокират опциите на Украйна

Властите в Кишинев готвят изключителни ограничения

В голям брой градове на Украйна и в прилежаща Молдова бе прекратено електрозахранването след поредна серия съветски ракетни баражи  руски удари в сряда против обекти на украинската енергийна инфраструктура, предадоха международните организации.
Градската администрация на Киев заяви, че трима души са починали и трима са ранени в столицата, откакто съветски удар е блъснал двуетажна постройка.

В Молдова министърът на инфраструктурата Андрей Спину сподели, че „ има огромни спирания на електрозахранването в цялата страна “ след сходно спиране на 15 ноември. Властите в страната вземат всички нужни ограничения да се оправят със обстановката. Спряно е електрозахранването и в отцепническата Приднестровска република. 

Кметът на Харков Максим Козицкий заяви, че електричеството в града, вторият по величина в Украйна, е прекратено и целият публичен превоз е спрял да работи, вследствие на „ два ракетни удара по електроподстанция “ в района. 

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че „ едно от инфраструктурните уреди на столицата е ударено “ и е имало „ още няколко детонации в разнообразни квартали “ на града. Без да посочи дали детонациите са породени от работещите системи за противовъздушна защита или съветски ракети, поразяващи цели. Той сподели, че водоснабдяването е прекратено в цялостен Киев.
Планираните и непланирани спирания на електрозахранването са постоянно срещани в доста елементи на Украйна вследствие на последните офанзиви, напомнят наблюдаващите.

Много региони на Украйна, ударени в сряда, бяха покрай прилежащи страни, в това число Лвов, единствено на 80 километра (50 мили) от Полша, където украинска противовъздушна отбранителна ракета умъртви двама души предходната седмица.

Градовете Червоноград и Яворов, също покрай полската граница, претърпяха спирания на тока.

Руските офанзиви са развалили съвсем половината от енергийната система на Украйна и милиони хора са без ток, защото температурите падат през зимата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР