Гражданите на ЕС са облагодетелствани по отношение на възможностите за

...
Гражданите на ЕС са облагодетелствани по отношение на възможностите за
Коментари Харесай

Парти в Канкун, ски в Канада: Къде да избягате, ако ви писне от Европа

Гражданите на Европейски Съюз са облагодетелствани във връзка с опциите за пътешестване поради паспортите, които имат.

Десетки страни – от Бразилия до Япония, са подписали съглашения за безвизов режим със страните от Блока, което разрешава безпроблемна отмора до 90 дни.

Но какво да вършиме, в случай че планирате по-дълго пътешестване?

Euronews предлага седем дестинации, в които чужденците от Европа могат да останат най-дълго единствено с туристическа виза.

Фиджи: Подводна обиколка на райските острови за четири месеца

Известен с девствените си плажове и многочислени местоположения за гмуркане, архипелагът в южната част на Тихия океан е идеалното място за отдих и отмора.

След като разгледате по-големите острови Вануа Леву и Вити Леву, няма да ви стане скучно, тъй като има още 300, които можете да изследвате.

Библейски планини иместна ракия за шест месеца в Армения

Притежателите на европейски паспорти могат да прекарат 180 дни годишно в Армения без виза.

Страната е наложителна за феновете на историята, които могат да прегледат средновековния манастирски комплекс Хагпат, включен в листата на ЮНЕСКО, както и катедралата Звартноц от VII век.

Ще видите и зашеметяващи естествени пейзажи - от спокойното езеро Севан до библейската планина Арарат.

Местното вино и отлежалата в дъб ракия ще утолят жаждата ви по време на пътуването.

Тур в Централна Америка за една година

Мексико  и Панама оферират на жителите на Европейски Съюз 180-дневни визи, което значи, че можете да посетите двете страни в границите на едно пътешестване и да останете на територията на американския континент за цяла година.

Купонът в Канкун не е за изпускане. Ако пък повече ви харесва историческият туризъм, руините на маите на полуостров Юкатан и оживената арт сцена на Мексико сити, няма да ви оставят безпристрастни.

Ако имате потребност от цялостен релакс, поемете на юг към Панама, с цел да се излежавате на белите пясъчни плажове на островите Сан Блас.

Любителите на рискови удоволствия могат да се спуснат с въже над буйната джунгла в националния парк Вулкан Бару.

Бизнес при кралското семейство за шест месеца

Въпреки Брекзит, притежателите на паспорти от Европейски Съюз към момента могат да посещават Обединеното кралство за интервал до шест месеца без виза.

През това време имате право да посещавате бизнес конгреси, събития и конференции - което трансформира Лондон в идеална дестинация за съчетаване на работа и свободно време.

Ако столицата не ви е задоволителна, отправете се на север към Манчестър и Ливърпул, или на картинно къмпингуване в Уелс.

Ех, Канада… за половин година

Гражданите на Европейски Съюз могат да посетят Канада без виза за интервал до шест месеца - всичко, което би трябвало да извършите, е да попълните електронно позволение за пътешестване (eTA) на стойност 7 канадски $ (5 евро) преди пътуването.

Лесно ще запълните времето си в голямата страна, която е цялостна с динамични градове и спиращи дъха естествени пейзажи.

Активните пътешественици могат да създадат поход в Канадските скалисти планини или да карат ски в Уистлър.

Любителите на гурме кухнята са в Торонто, а меломаните ще желаят да посетят джаз фестивала в Монреал.

Ако желаете да се насладите на най-хубавото от двата свята, отидете във Ванкувър, където планините, плажовете и горите заобикалят оживения метрополис.

По пътя на инките за шест месеца

Гражданите на Европейски Съюз могат да обитават в Перу без виза в продължение на 183 дни.

След наложителното посещаване на Мачу Пикчу, пътеката на инките в Андите предлага още доста за проучване.

Има ограничаване в броя на издаваните на ден разрешителни за достъп до пътеката, само че за шест месеца ще имате задоволително време да си осигурите място.

В Перу не липсват и други забележителности - от мистичната планина Дъга до спокойното езеро Титикака и величествения водопад Гокта.

Една година измежду Кавказките планини

Грузия е към момента не е част от Европейския съюз, само че границите ѝ към този момент са отворени за жители на Блока.

Малката страна предлага безвизов престой от една година за съвсем 100 страни, в това число тези от Европейски Съюз.

Това ви дава задоволително време да се разноските из Кавказките планини, осеяни с живописни села и средновековни наблюдателни кули.

След това се отдайте на заслужена отмора по плажовете на Черноморското крайбрежие, преди да се отправите към столицата Тбилиси, където ще се насладите на приказна архитектура.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР