Гражданите, едноличните търговци и юридическите лица с наложени глоби или

...
Гражданите, едноличните търговци и юридическите лица с наложени глоби или
Коментари Харесай

По-ниски глоби в срока на обжалване

Гражданите, едноличните търговци и юридическите лица с наложени санкции или имуществени наказания, ще могат да платят единствено 80 на 100 от санкцията, в случай че го създадем в периода на обжалване. Тази смяна в Закона за административните нарушавания и санкции (ЗАНН) одобри на днешното съвещание министерски съвет.

Пакетът с промени е препоръчан от вицепремиера Екатерина Захариева.

Възможността за понижено заплащане на санкцията цели повишение на събираемостта, навременност на санкцията и облекчение на съдилищата от огромен брой каузи, защото при заплащането в понижен размер няма да може да се апелира размерът на наложената глоба.

Предвижда се обаче наказателното разпореждане да може да се апелира по повод размера на другото по тип административно наказване, в случай че има наложено такова наред с санкцията или по отношение на отнети движимости в интерес на страната.

Самият извършител ще избира дали да се възползва от заплащане на санкцията или имуществената глоба в понижен размер или да апелира пред съда цялото наказателно разпореждане.

Въвежда се и така наречен съглашение, което ще разреши привършване на административнонаказателното производство в къси периоди. Контролните органи са длъжни да разяснят на лицето правните благоприятни условия и последствията от съглашението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР