Кабеларката на Слави Трифонов 7/8 ТВ е пред фалит, научи

...
Кабеларката на Слави Трифонов 7/8 ТВ е пред фалит, научи
Коментари Харесай

Фалира ли телевизията на Дългия?

Кабеларката на Слави Трифонов " 7/8 ТВ ” е пред банкрут, научи " Уикенд ”. От тогавашните тълпи почитатели, които всяка вечер гледаха " Вечерното шоу на Слави ” през днешния ден не е останало съвсем нищо, а задълженията на медиата са колосални.

Да напомним, че при старта през 2019 година Трифонов и екипът му се хвалеха, че аудиторията им е от близо 1 милион фенове. Е, в този момент би трябвало да подвигат ваучър, в случай че всеки месец се намерят и 10 000 обезверени запалянковци, подготвени да платят таксата от 78 стотинки, с цел да се дивят на изтърканите скечове и размисли на сценаристите. Едва ли е изненада, че при околните до нула рейтинги, компании, подготвени да дадат пари за реклама, също липсват. В същия миг разноските за прехрана на малкия екран - заплати, наеми на студия, ток, поддръжка на техниката, си вървят регулярно. Така единственият метод за битие на кабеларката, която е и главен агитационен канал на партията " ИТН ” е Дългия да налива пари от джоба си.

Последната дотация за издръжката на кабеларката е от съвсем 5,5 млн. лв., откри инспекция на " Уикенд ”. Операцията по избавяне на " 7/8 ТВ ” е задвижена предишния месец от компания " Седем осми ”, която управлява сдружението притежател на малкия екран. От протокола за извършеното на 12 април общо заседание излиза наяве, че Слави Трифонов е взел решение за понижаване на фирмения капитал с 5 468 206 лв.. В документа е посочена и повода - покриване на насъбраните загуби. След врътката капитала на компания " Седем осми ” от над 9 става едвам 3,6 милиона лв..

По-просто казано, Трифонов няма по какъв начин още дълго да поддържа банкрутиралата медиа. Надеждата на Дългия е малкия екран да помогне за влизане в Народното събрание на партията му " ИТН ”, а по-късно при присъединяване в бъдещата коалиция към ГЕРБ финансовите проблеми да се решат. Дали проектът за избавяне на банкрутиралата на процедура " 7/8 ТВ ” ще се осъществя, следва да разберем на 9 юни. За момента множеството социолози не дават огромни шансове на Има Такъв Народ да прескочи 4-процентната преграда.

Според чиновници в малкия екран, в случай че партията на Слави изпадне зад борда, което е разумно поради държанието на депутатите й, то кабеларката е обречена. Дългия няколко пъти намеквал, че джобът му не е дълбок. За петте си години битие " 7/8 ТВ ” в никакъв случай не е била на облага. Още през 2020 година загубата е 1 милион лв., а на идната година се удвоява. И това са единствено формалните числа. Запознати настояват, че канала инкасира доста по-големи загуби, само че те са скрити с разнообразни финансови врътки. Целта вероятно е да си прикрият следите на паричните потоци, които се изливат, с цел да финансират малкия екран и партията на Слави.

За това и огромна част от заплащанията към " Ку-ку бенд ” и останалите водещи на излъчвания и механически експерти минават през други компании . В загадка се държи и кой тъкмо заплаща скъпия наем на студиата и техниката, от където се излъчва малкия екран. Само за тях съгласно осведомени отиват близо 1 милион годишно. В опит да обезпечи някой лев, през идващите години Слави даже предлага депутатски места на рекламодателите си, най-малко до колкото ги има. Така през 2022 година никому незнайния Никола Кръстев се озова на избираемо място в партийните листи, а татко му Христо, който е един от водещите производители на майонеза, пусна клипове в малкия екран. Срещу налетите хиляди левове синчето съумя да запише в биографията си, че два месеца е бил народен представител.

Друг огромен рекламодател е аленият необут Камен Пенков, чиято охранителна компания наля стотици хиляди левове, до момента в който Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия подкрепяха кабинета на Кирил Петков. След като четворната коалиция се разпадна по виновност на Слави, рекламите внезапно секнаха. Предстои и да забележим дали след изборите на 9 юни в кабеларката няма да се появят реклами на нови компании. Разбира се, първо Има Такъв Народ въпреки всичко би трябвало да вкара депутати в Народното събрание...

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР