Граждани настояват Столичния общински съвет да замрази решенията за строителство.Нужно

...
Граждани настояват Столичния общински съвет да замрази решенията за строителство.Нужно
Коментари Харесай

Искат СОС да замрази решенията за строителство

Граждани упорстват Столичния общински съвет да замрази решенията за строителство.

Нужно е сложно решение, то обаче не е презастрояване. Това сподели омбудсманът Мая Манолова, откакто се срещна с поданици на столичните квартали " Младост ", " Горубляне ", " Овча купел ", " Драгалевци " и " Обеля ". В другите региони стачкуват за разнообразни неща - против застрояването, от една страна, а от друга има притежатели на земя, които не са удовлетворени от процедурите по компенсации. По думите на Манолова решенията се отсрочват, хората търпят вреди и вреди, а това изостря обстановката.

Представители на инициативни комитети от регионите " Младост ", " Горубляне ", " Овча Купел ", " Драгалевци " и " Обеля " показаха своите оферти за промени.

Гражданите упорстват да не се позволява застрояване в парковете и междублоковите пространства, да не се позволяват градежи на високи здания.

Освен това бе изразено неодобрение, че резултатите от публичните разисквания не водят до действителен ангажимент на администрацията. Налага се смяна в общинската разпоредба за публичните разисквания с акцент да се плануват гаранции за присъединяване на засегнатите жители изключително при предугаждане на ново строителство в жилищните комплекси.

Според " Обединена София би трябвало да се извърши и цялостна инспекция на законността на реституциите и продажбите на зелени територии.

Необходимо е да се изработят градоустройствени решения за развиване на София-Север с напълно построена инфраструктура, уверена е Манолова. Инициативният комитет на квартал " Обеля " упорства точно за разширение на София в северната част на града с отделяне на нови квартали.

Предложенията на " Обединена София " са до края на мандата на Столичния общински съвет да не се одобряват подробни устройствени проекти (ПУП) за огромно застрояване.

Плащаме си такса боклук, налози, а парцелите ни се употребяват гратис за зелени площи и паркинг, показаха неодобрение от региона на " Младост ". Там притежатели на земи затваряха няколко пъти " Цариградско шосе " поради неналичието на решение със земите, обхванати от проект за парк.

Омбудсманът ще направи рекомендации до институциите за законодателни промени за привършване на реституцията в сходство с рекомендациите на Европейския съд за правата на индивида. Тя поддържа и да се сътвори Национален фонд за обезщетяване на притежатели със смесено финансиране - от държавния бюджет и от общините. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР