Град Бордо във ни подготвя изненада за пролетта. База за

...
Град Бордо във ни подготвя изненада за пролетта. База за
Коментари Харесай

Картини на Климт ще бъдат показани на неочаквано място

Град Бордо във ни приготвя изненада за пролетта. База за подводници, намираща се там и наследена от Втората международна война, скоро ще се трансформира в най-големия център за цифрово в света. Частният оператор Culturespaces, който ръководи исторически монументи и музеи, се е погрижил да преобрази монументалната постройка, която се простира на повърхност от 42 000 квадратни метра и е с 20-метрова височина, в това, което в този момент ще се назовава Bassins de Lumières.

Съчетавайки тон и светлина в една поразително въздействаща комбинация, пространството ще ни предложи потапящи в изкуството цифрови, прожектирани на стените на четирите басейна на базата, отдадени на художници, оставили ярка диря в историята на класическото и актуалното изкуство.

Откриването е планувано за 17 април 2020 година – с първа галерия, отдадена на творчеството на. И може би изборът точно на Климт не е инцидентен – той е един от най-великите представители на австрийското ар нуво, както и някогашен президент на Виенския сецесион, определен на този пост през 1897 година от своите съидейници.

Италианският психолог, мъдрец и художник Антонио Менегети споделя: „ Когато основава, изживява моментите на своята половост, художникът, изобразявайки което и да е тяло, в действителност показва личната си еротизъм “. Човек извайва и рисува голи тела още в ерата на палеолита, античната ера също е цялостна със статуи, възхваляващи мъжката и женската, а в актуалното изкуство еротиката доближава своя разцвет. И един от най-хубавите представители на високото изкуство, въодушевен от еротиката, е точно австрийският художник новатор Густав Климт, чиито картини оглавяват най-авторитетните търгове на изкуство в нашето време.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР