Говорителят на талибаните Сухаил Шахин заяви в понеделник, че войските

...
Говорителят на талибаните Сухаил Шахин заяви в понеделник, че войските
Коментари Харесай

Талибаните предупредиха: Американските войници да напуснат Афганистан до 31 август!

Говорителят на талибаните Сухаил Шахин съобщи в понеделник, че войските на Съединени американски щати би трябвало да се изтеглят от страната до авансово контрактувания период на 31-и август. В изявление за Sky News той съобщи, че това е " алена линия ", добавяйки, че " няма потребност за удължение на окупацията ".

" Ако Съединени американски щати или Англия изискат в допълнение време за продължение на евакуацията - отговорът е не. Или ще има последици. Това ще сътвори съмнение сред нас. Ако те имат намерение да продължат окупацията, това ще провокира реакция ", акцентира Шахин.

Той също по този начин отхвърли изказванието, че някои афганистански жители са уплашени и желаят обезверено да изоставен страната.

" Уверявам ви, че не става въпрос за терзание или боязън. Те желаят да живеят в западните страни и това е тип икономическа миграция, тъй като Афганистан е бедна страна и 70% от хората в Афганистан живеят под прага на бедността, тъй че всеки желае да се пресели в западните страни, с цел да има проспериращ живот ", уточни Сухаил Шахин пред Sky News.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР