Говорителят на Белия дом Джен Псаки коментира войната в Украйна,

...
Говорителят на Белия дом Джен Псаки коментира войната в Украйна,
Коментари Харесай

САЩ очакват войната да продължи дълго

Говорителят на Белия дом Джен Псаки разяснява войната в Украйна, обсъждайки вероятните резултати от обстановката. Вашингтон чака Русия " да се стреми да победи украинските сили в източната част на страната ", до момента в който те възобновят изстрелването на ракети в цялата страна, причинявайки повече " стопански и военни вреди ", оповестява СиЕнЕн.

Псаки показва угриженост, че войната ще " продължи дълго време ", защото не вижда Русия да трансформира тактиката си или да я прави по-малко " брутална ".

Белият дом съобщи, че решението на Владимир Путин да назначи армейски военачалник Александър Дворников за пълководец на военната акция на Русия в Украйна " няма да заличи обстоятелството, че това е стратегически неуспех ". 60-годишният Дворников бе първият пълководец на военните интервенции на Русия в Сирия, откакто Путин изпрати войски там през септември 2015 година, с цел да поддържа държавното управление на сирийския президент Башар ал Асад.

Относно Дворников, " това, за което всички би трябвало да сме наясно и сигурно сме наясно, че това е военачалник, който беше виновен за зверствата в Сирия и че бихме очаквали, че това ще бъде продължение на вида зверства, които сме следили към този момент са следени да се случват в Украйна. Но още веднъж не - не се получи, както е възнамерявал президентът Путин и ние не чакаме смяна в личния състав, да промени това. "

Псаки сподели, че администрацията на Байдън чака съветските сили " ще се стремят да обкръжат и победят украинските сили " в Източна Украйна, където те сплотиха силите си след несполучливи старания за завладяване на Киев и близките региони.

" И ние чакаме този стадий от спора да продължи дълго време и не би трябвало да си вършим илюзии, че Русия ще поправя тактиката си и ще ги направи по-малко брутални и сигурно измененията в управлението отразяват продължение на зверствата, които видяхме или типа на метода, който сме виждали ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР