Беларус започва проверка на готовността на армията си за използване

...
Беларус започва проверка на готовността на армията си за използване
Коментари Харесай

Беларус проверява на готовността на армията си за използване на тактическо ядрено оръжие

Беларус стартира инспекция на готовността на армията си за потребление на тактическо нуклеарно оръжие, която ще се извърши в синхрон с обучение на нуклеарните сили на Русия, съобщщават беларуските държавни медии.

Агенция БелТА цитира министъра на защитата Виктор Хренин, съгласно който президентът Александър Лукашенко е наредил неочаквана инспекция на силите, отговарящи за този тип оръжия, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на инспекцията ще бъде тестван " целият набор от действия от планирането, подготовката и потреблението на удари с тактическо нуклеарно оръжие ", съобщи той.

В инспекцията на бойната подготвеност ще вземат участие ракетен дивизион " Искандер " и ескадрила изтребители Су-25, добави той.  

Тактическите нуклеарни оръжия са предопределени за потребление на бойното поле, за разлика от стратегическите бойни глави, предопределени за заличаване на цели противников градове, отбелязва Ройтерс.

Вчера Русия заяви, че ще организира военно обучение за разполагане на тактически нуклеарни оръжия, тъй като, както разгласи тя, се усеща застрашена от политиката на Франция, Англия и Съединени американски щати.

Говорител на украинското военно разузнаване съобщи, че Киев не вижда нищо ново в учението, защото " нуклеарният шантаж е непрекъсната процедура на режима на Путин ", отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР