Говорителката на Градската прокуратура Антоанета Панчева е станала собственица на

...
Говорителката на Градската прокуратура Антоанета Панчева е станала собственица на
Коментари Харесай

Глезотия: Говорителка в прокуратурата си купи къща в центъра на Гоце Делчев

Говорителката на Градската прокуратура Антоанета Панчева е станала собственица на къща в центъра на Гоце Делчев. Източниците ни изясняват, че в парцелът към този момент се прави ремонт. Първият етаж на къщата е ангажиран от магазини, а самата постройка има забавна, въпреки и позанемарена фасада.

В Гоце Делчев се разчуло, че прокурорката Панчева, която е родом от село Мосомище, е платила за парцела огромна сума. Слуховете са за 180 хиляди евро, само че малко на брой имат вяра, че в тогавашния Неврокоп цените са толкоз високи. Според Имотния указател прокурорката е взела ипотечен заем за покупката, направена през януари тази година.

В Гоце Делчев живеят двамата сина на Панчева, изясняват осведомени. Самата тя от няколко години населява прекрасен апартамент в столичния квартал „ Лозенец ”, дружно с някогашния началник на Митниците Георги Костов. Преди години той беше изпратен да оглави дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Благоевград.

Реклама

По това време Антоанета Панчева е дознателка в полицейското ръководство в Гоце Делчев, като преди този момент е била юрист в НАП-Благоевград. С Костов се срещат и се харесват на длъжностен прием в кръчма в Банско. Може и да е инцидентно съвпадане, само че малко по-късно Панчева става областен прокурор в Гоце Делчев.  След това кариерата й продължава да се развива възходящо в столицата.

В Гоце Делчев с особена горделивост изясняват, че три прокурорки на висока служба са локални девойки. Освен Антоанета Панчева, от града са родом и говорителката на основния прокурор Сийка Милева, а също и зам.-главният прокурор Десислава Пиронева. И трите са приключили право в Югозападния университет.

Преди години, когато беше определена за заместничка на Гешев, Десислава Пиронева направи гаф при попълване на имотната си декларация, подадена в Инспектората на Висшия правосъден съвет. Беше отбелязала като спестени на влог 981 197 лева, които натрупала от заплата, обезщетение от Национален осигурителен институт и спестявания на майка й. При това единствено година по-рано сумата била едвам 78 738 лв. на влог.

От Инспектората на Висш съдебен съвет тогава обявиха, че са създали информация в банката и  се оказало, че е позволена техническа неточност. Пиронева имала по сметката си единствено 98 197 лв.. В последната си подадена декларация в Инспектората на Висш съдебен съвет тя е заявила, че през 2021 година има 304 498 лева, 376 евро в банка и още 10 000 лева налични пари, както и 5000 лева подаяние от майка си. Година преди този момент е оповестила, че разполага с общо 257 392 лева

Другата неврокопчанка Сийка Милева е оповестила през 2022 година, че в банка държи 333 869 лв. и 18 277 евро. Декларирала е, че 60 000 лева е получила като завещание. През 2020 година Милева е имала 280 191 лева в банкова сметка.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР