Говорител на ЕС заяви, че шведско-британската фармацевтична компания AstraZeneca (Астра

...
Говорител на ЕС заяви, че шведско-британската фармацевтична компания AstraZeneca (Астра
Коментари Харесай

Нов провал: AstraZeneca засега не иска да говори официално с ЕС за ваксината срещу коронавирус

Говорител на Европейски Съюз съобщи, че шведско-британската фармацевтична компания AstraZeneca ( " Астра Зенека " ) се е отказала от плануваната за сряда среща по отношение на доставките на ваксина против COVID-19, заяви Ройтерс.
Миналата седмица AstraZeneca осведоми Европейски Съюз, че изостава от проекта за доставка на ваксини заради проблеми в индустриалния развой - поради пожар в индустриална мощ в Индия, като от в началото плануваното. Със сходни проблеми, зараждащи при производството на имунизацията Pfizer / BioNTech, Европейски Съюз съобщи, че занапред нататък фирмите, произвеждащи ваксини за Блока, ще би трябвало " да дават навреме съобщение, когато желаят да изнасят ваксини за трети страни ".
 Паунова: Повлия ли роднинството на Ева Майдел на избора на ваксини от Astra Zeneca? Паунова: Повлия ли роднинството на Ева Майдел на избора на ваксини от Astra Zeneca?
Журналистът от „ Свободна Европа “ Полина Паунова пита дали е политическо решението за избора за количеството на имунизациите от...
AstraZeneca е получила предплатено заплащане в размер на 336 млн. евро от Европейски Съюз, с цел да си обезпечи нужните дози, като се чака парите да се употребяват най-много за разширение на индустриалния потенциал.
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че Европейски Съюз ще накара фармацевтичните компании да съблюдават договорите, които са сключили за доставка на ваксини против COVID-19, без да посочи, по какъв метод ще се случи това. А Европейска комисия изиска от AstraZeneca обстоен отчет за създадените досега дози и до кои страни са изпратени.
Припомняме, че така наречен оксфордска ваксина против COVID-19, която е векторна, към момента не е публично утвърдена за приложимост в Европейски Съюз.
Още:
 Sanofi даде обещание на Европейски Съюз 125 млн. дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech Sanofi даде обещание на Европейски Съюз 125 млн. дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech
Френският фармацевтичен колос Sanofi разгласи, че е постигнал съглашение с немската BioNTech за доставяне на Европейския съюз с вак...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР