Днес се проведе фестивалът на чуждестранните студенти, който всяка година

...
</TD
>Днес се проведе фестивалът на чуждестранните студенти, който всяка година
Коментари Харесай

Фестивалът на чуждестранните студенти завладя Русенския университет

Днес се организира фестивалът на задграничните студенти, който всяка година се провежда от дирекция " Чуждестранни студенти " при Русенския университет " Ангел Кънчев “. Те взеха решение да почетат празниците под мотото: “НЕКА ДА ПРАЗНУВАМЕ “, тъй като светът е по-хубав, по-пъстър и по-поносим с празници.

Чуждестранните студенти, обединени от концепцията да бъдат " дружно в разликите ", застанаха на една сцена в Канев център и дружно пяха, танцуваха и презентираха родните си страни, като потвърдиха, че младостта, любовта, песните, танците и споделените празници са оттатък всевъзможни граници и разлики. Те сплотяват хората, а доста другарства стават същински и незабравими, тъй като са учредени на приемливост и схващане на другия, на взаимно почитание и приемане на другия.

В годишния обичаен празник участваха задгранични студенти от Бангладеш, Казахстан, Кипър, Китай, Македония, Молдова, Турция, Украйна и българските им сътрудници.

Официални посетители на празничния концерт бяха ректорът на Русенския университет проф. доктор инж. Пламен Кангалов, зам.-ректорите по научноизследователската активност доцент доктор Десислава Атанасова и по интернационалното съдействие доцент доктор Галина Иванова, декани, преподаватели, чиновници, представители на неправителствени организации, жители на град Русе.

Ректорът на Русенския университет проф. доктор инж. Пламен Кангалов даде публично начало на празника, който обичайно се организира в навечерието на 24 май, като поздрави студентите, че са избрали точно българските букви и книжовност, с цел да продължат своето обучение. Той ги увери, че университетът е техен втори дом и цялото академично управление, както и всички преподаватели и чиновници са си сложили за задача да ги накарат да се усещат добре в Русенския университет, град Русе и България, да придобият нужните познания и умения и да получат реализация. Ректорът им пожела да отнесат прелестни мемоари от България, Русе и Русенския университет, когато се завърнат в родните си страни.

Проф. доктор Теодор Илиев, шеф на дирекция " Чуждестранни студенти ", поздрави участниците за това, че са избрали да продължат своето обучение в Русенския университет. Той им пожела да следват фантазиите си, да основават нови другарства и мемоари, както и сполучливо полагане на всички изпити и дипломиране.

Ректорът проф. доктор инж. Пламен Кангалов и проф. доктор Теодор Илиев връчиха грамоти на задграничните студенти за реализирани отлични резултати през образователната година.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР