„Напълно съм готов да призная палестинската държава“. Това заяви френският

...
„Напълно съм готов да призная палестинската държава“. Това заяви френският
Коментари Харесай

Франция също е готова да признае палестинската държава


„ Напълно съм подготвен да призная палестинската страна “. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон на взаимна конференция с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин, съобщи Анадолската организация.

„ За Франция няма табута и аз съм изцяло подготвен да призная палестинската страна... Мисля, че това признание би трябвало да бъде в потребен миг “, добави Макрон.

Макрон сподели, че няма двойни стандарти във връзка с цивилните жители, страдащи в спорове в разнообразни елементи на света.

Той дефинира обстановката в Рафах като „ ужасяваща “ и добави, че интервенциите в южния град би трябвало да спрат.

Френският президент още веднъж акцентира, че Израел има право да се пази, само че означи, че това би трябвало да става при съблюдаване на интернационалното и филантропичното право.

Той обаче съобщи, че няма безвредно място за палестинските цивилни жители.

„ Подкрепяме настояването на Алжир за осъществяване на незабавна среща в Организация на обединените нации и работим с Алжир и всички наши сътрудници в Съвета за сигурност за взаимна резолюция, която освен ще отговори на филантропичната неотложност на място, само че и ще даде отговори във връзка с прекратяването на огъня и ще даде явен мандат на Организация на обединените нации за Газа “, изясни Макрон.

БГНЕС напомня, че на 28 май Ирландия, Норвегия и Испания публично признаха Палестина за страна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР