Комитетът за наблюдение на Оперативна програма Транспорт и транспортна инфраструктура“

...
</TD
>Комитетът за наблюдение на Оперативна програма Транспорт и транспортна инфраструктура“
Коментари Харесай

Комитетът за наблюдение на ОП Транспорт и транспортна инфраструктура с висока оценка за Бургас

Комитетът за наблюдаване на Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура “ посети Бургас, с цел да организира свое съвещание, на което бяха регистрирани постигнатите резултати по време на програмния интервал. Представителите на делегацията се срещнаха с направените вложения в морския град по планове, осъществени с европейски средства. Експертите от административния орган дадоха висока оценка на Бургас за постигнатите резултати и показаха града като доста добър образец спрямо останалите бенефициенти по програмата.

" Бургас е град, който въодушевява и е емблема на кохезионната политика. Много средства са вложени тук по Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура “ от 2007 година до момента. Реализирани са доста значими за обществото и стопанската система планове. Но това, което в действителност е значимо, са усмивките на хората и техният комфорт да живеят в един от най-хубавите градове на България “, сподели Йорданка Чобанова – началник на представителството на Европейската комисия.

Кметът означи, че Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура “ е един от най-сериозните източници на вложения както за страната, по този начин и за Бургас и с помощта на обезпеченото от нейните механизми финансиране в морския град са осъществени значими планове.

" С европейските средства и европейските стратегии през последните години в Бургас бяха направени доста положителни вложения, които сътвориха добър комфорт и добра витална среда освен на Бургас, само че и за гостите на Бургас. Надявам се тази стратегия да продължи, с цел да може Бургас да продължи да се развива и да става все по-модерен европейски град. “, сподели кметът.

" Благодаря на всички, благодарение на които са осъществени тези невероятни планове, които са изпълнени и в Бургас, и в България. За мен беше огромно наслаждение да видя всички хубави неща, които сте създали благодарение на Оперативна стратегия " Транспорт “, съобщи София Алвеш - шеф в Генерална дирекция " Регионална и селищна политика “.

" Последният план, който има огромно значение за обществото, това е връзката от северната част на Бургас в посока Варна. Това е доста значим пътен възел за района, който ще обезпечи добра съгласуваност със Северното Черноморие “, означи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

За да разпространяват концепцията за екологично чист превоз, грижа за природата и развиването на града с общи планове, представителите на Комитета за наблюдаване, кметът, министър Гвоздейков и госпожа София Алвеш посадиха дърво на пл. " Тройката “. Събитията, отдадени на самодейността, продължиха с концерт, в който участваха Детски хор " Милка Стоева “, 8-годишната гъдуларка Стефани Митева, Валерия Войкова – VALL и " Камино Бенд “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР