Преди малко повече от три години Xiaomi шокира всички с

...
Преди малко повече от три години Xiaomi шокира всички с
Коментари Харесай

След SU7 - Xiaomi готви конкурент на Tesla Model Y

Преди малко повече от три години Xiaomi шокира всички с оповестяването на проектите си да влезе в света на автомобилостроенето.
 Xiaomi SU7 - рекордните продажби на електрическия автомобил на корейската компания
Електрическата кола на Xiaomi се продава като топъл самун

Xiaomi SU7 е към този момент в продажба в Китай и поръчките валят

Тогава бе основано подразделението Xiaomi Automobile, а единствено преди няколко седмици се случи и немислимото за критиците на китайския производител на смарт телефони - Xiaomi показа публично първата си електрическа кола.

Интересът към SU7 в Китай бе толкоз огромен, че за по-малко от половин час компанията получи над 50 000 поръчки. След представянето в социалните мрежи се споделяха видеа на хора, които са имали опцията да се допрян до SU7. И отзивите бяха повече от позитивни за качеството на интериора и цялостното осъществяване.

Разбира се, би било наивно да считаме, че Xiaomi ще спре единствено с един модел, тъй като това няма да се случи. Според източници на Bloomberg, китайската компания към този момент приготвя втория си модел, който да показа.

Твърденията са, че новият електромобил на Xiaomi ще бъде стилен SUV, който да влезе в директна конкуренция с Tesla Model Y. Всъщност още преди три години, когато бе създадено Xiaomi Automobile, SUV моделът е бил измежду проектите на китайците.

Isn't it beautiful?

Тогава обаче те са решили да се концентрират първо върху седановия SU7. Съперникът на Model Y се създава интензивно и се твърди, че Xiaomi са набелязали края на 2025 година, с цел да стартират да го създават.

Според китайския сайт 36Kr, компанията възнамерява също по този начин стартирането на трети електрически модел, който да бъде по-евтин и наличен от SU7 и SUV-то, което скоро ще забележим. Но тези проекти към момента не са доказани от Xiaomi, написа Electrek.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР