Готовност за задълбочаване на двустранното сътрудничество в редица сфери заявиха

...
Готовност за задълбочаване на двустранното сътрудничество в редица сфери заявиха
Коментари Харесай

Караянчева обсъди миграцията и кохезионната политика с президента на Малта

Готовност за задълбочаване на двустранното съдействие в редица сфери обявиха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и президентът на Република Малта Мари-Луиз Колейро Прека, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание означи, че обичайно положителните връзки сред двете страни имат вероятност да се развиват и уточни измежду областите с огромен капацитет търговията и културно-образователните връзки. Цвета Караянчева акцентира и значимостта на парламентарното съдействие сред България и Малта. Тя напомни, че страната ни сега ръководи Съвета на Европейски Съюз и за нас това е значим интервал. Задачите, които сме си сложили, са свързани сигурно и непоклатимост, европейска вероятност за Западните Балкани, цифрова стопанска система и бъдещето на младежите, означи ръководителят на Народното събрание. По думите й мотото на българското председателство „ Съединението прави силата “ се отнася еднообразно и за България, и за Европа. Цвета Караянчева поздрави Малта за сполучливото председателство на Съвета на Европейски Съюз през първите шест месеца на 2017 година

Председателят на Народното събрание напомни, че Валета ще бъде Европейска столица на културата през 2018 година, а град Пловдив - през 2019 година Пред нас има доста провокации, само че обединени дружно ще се оправим, означи Цвета Караянчева.

Президентът на Малта Мари-Луиз Колейро Прека съобщи, че водената от нея делегация е пристигнала с политическа воля да бъде даден подтик на връзките сред двете страни. Между България и Малта има доста прилики и на тях гледаме като преимущества, на които можем да разчитаме в интерес на двата народа, добави тя. Ние сме тук да насърчим положителното съдействие, само че и да изследваме опциите, уточни още президентът на Малта.

Сред тематиките на диалога бяха и проблемите с миграцията, както и кохезионната политика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР