Гордеем се с Цанко, заставаме твърдо зад него от Фондация

...
Гордеем се с Цанко, заставаме твърдо зад него от Фондация
Коментари Харесай

Роси МакКий: Гордеем се с Цанко, заставаме твърдо зад него от Фондация „Спорт в България“

Гордеем се с Цанко, заставаме твърдо зад него от Фондация „ Спорт в България “. Това съобщи в изявление за БГНЕС един от създателите на Фондацията Роси МакКий при завръщането на Цанко Цанков от Световното състезание по ледено плуване в Талин, Естония. Там 36-годишният плувец завоюва два златни медала на 200 и 450 м свободен жанр, както и бронз на 25 м бътерфлай.

МакКий разкри по какъв начин е почнала поддръжката за Цанков от страна на Фондация „ Спорт в България “. „ Гордеем се с Цанко, той е един от младите български спортисти, които Фондация „ Спорт в България “ поддържа. Стартирахме с поддръжка за Цанко и дружно с неговия управител Ники Илиев предходната година, когато той стартира подготовката за преплуването на един от седемте най-трудни маратона в открити води – сред остров Санта Каталина и крайбрежията на Лос Анджелис. Всъщност, още от предходната година работим с Цанко, като го придружавахме от самото начало, бяхме дружно с него, участвахме в снимането и продуцирането на филм – „ Шампионът на Тихия океан “, стартира тя и продължи:

„ Цанко е един от спортистите, които ние се опитваме да обгрижим през Фондацията и да бъдем с него в целия му път до завоюване на международни трофеи. Той дойде след двата златни медала, които завоюва за плуване в ледени води в Талин, Естония, тъй че Цанко е международен първенец – дано се радваме на неговите достижения. Да, несъмнено, ние заставаме зад него – по време на това плуване (б.ред – Нова Зеландия, протокът Кук). След това следва Хавай. За неговата стратегия той е заложил две дестинации през тази година – тъй че предходната година той направи Тихия океан, предходната направи Гибралтар – в случай че тази успее да направи другите две, ще му останат три дестинации, с цел да може да покрие седемте върха “.

МакКий приказва и за самата Фондация и нейното предзначение. Тя е един от учредителите ѝ дружно с нейния брат Мило Борисов. „ Фондация „ Спорт в България “ беше учредена от мен и моя брат Мило Борисов, като ние застанахме зад идеята да поддържаме спортни начинания, професионални и аматьорски тимове, млади спортисти, тъй като считаме, че спортът възпитава в дисциплинираност, във високи морални полезности. Надяваме се, че младежите от ден на ден и повече ще обгръщат тази посока на развиване, вместо тяхното време, което прекарват пред цифровите устройства “, заключи тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР