Google Street View отново ще мине по пътищата на България

...
Google Street View отново ще мине по пътищата на България
Коментари Харесай

Колите на Google отново в България

Google Street View още веднъж ще мине по пътищата на България тази пролет. Не се изненадвайте, в случай че забележете емблематичните коли по пътищата у нас, през идващите седмици. От Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин, тазгодишната обиколка включва над 50 обитаеми места в България. Целта както постоянно е да се осъвременят изображенията в приложението Гугъл Maps.

В приложението Гугъл Maps към този момент са налични стотици градове и села, пешеходни направления, естествени забележителности и архитектурни монументи. Инфраструктурата в градовете и посред им се трансформира и еволюира. Обновяването с настоящите изображения ще оказват помощ за насочване по другите направления.

Освен за насочване на пътя, в приложението към този момент са налични и фотоси от пешеходни направления като х.Алеко – Черни връх, х. Вихрен – Муратов връх, Както и исторически и туристически обекти като ИАР Шуменска цитадела, Стария Несебър и Белоградчишките скали.

Както постоянно, Гугъл слага акцент на отбрана на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специфична технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на коли, тъй че да не могат да бъдат разпознати. Street View предлага спомагателна функционалност за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде декларирана посредством натискане на бутона " Съобщете за проблем “ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е известна функционалност в Гугъл Maps с над 220 милиарда изображения от целия свят, в това число Антарктика и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Гугъл Earth.

Тази година обиколката на България ще стартира на 2ри март, като ще премине през над 50 обитаеми места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР