Google анонсира важни промени по корпоративната си структура и първата

...
Google анонсира важни промени по корпоративната си структура и първата
Коментари Харесай

Шефът на търсенето в Google напуска поста си

Google анонсира значими промени по корпоративната си конструкция и първата от тях беше оповестеното овакантяване на индивида, отговарящ за търсенето и изкуствения разсъдък в компанията, Джон Джанандрея. Той пое новосформираното по това време звено през 2016. Напускането му бележи значима смяна, която се показва в делене на търсенето от изкуствения разсъдък в две обособени звена.

Гугъл е водач в интернет търсенето и желае да бъде подобен и в региона на изкуствения разсъдък. Това обаче може и да не се случи, в случай че не се движи в крайник с огромните си съперници тук, като Baidu, Amazon и Apple, които печелят от ден на ден дял на AI пазара, като образец за това са Alexa на Amazon.

Що се отнася до Джанандрея, той е част от Гугъл от 2010. Тогава актуалният му шеф придобива Metaweb Technologies, за които работи. Основният артикул на Metaweb се е наричало Freeweb, Демократична България технология, модифициран в следствие в Knowledge Graph, стояща в основата на Гугъл Assistаnt и Search.

Холгер Майер, анализатор към Constellation Research разяснява, че ходът на Гугъл в този момент е любопитен предвид на скорошната смяна на върха на Microsoft. „Съществува забавно подобие сред събитията в Гугъл и Microsoft. Според него освобождението на Джанандрея е предизвикано от това, че за Гугъл търсенето и изкуствения разсъдък са прекомерно значими, с цел да се намират в ръцете на един и същи човек – едната сфера – търсенето – е предишното на Гугъл, до момента в който изкуствения разсъдък – бъдещето.

Джанандрея ще остане в Гугъл на друга позиция, до момента в който досегашните му отговорности ще бъдат разграничени сред Джеф Дийн и Бен Гомес. Ветеранът в компанията Джеф Дийн, който поема AI звеното, съвместява актуалните си отговорности към Гугъл Brain с работата си по изкуствения разсъдък, до момента в който Гомес, който понастоящем е началник на инженерните интервенции в компанията, поема цялостен надзор над търсенето си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР