Голямото физическо натоварване през уикенда е също толкова добро, колкото

...
Голямото физическо натоварване през уикенда е също толкова добро, колкото
Коментари Харесай

Сериозните уикенд тренировки може да са достатъчни, за да сте във форма

Голямото физическо натоварване през уикенда е също толкоз положително, колкото и разпределянето на спорта през седмицата, сочи ново изследване.

Учени в Съединени американски щати са следили 350 000 души в продължение на 10 години, с цел да открият по какъв начин се оправят по този начин наречените „ уикенд воини “.

Резултатите, оповестени в списание JAMA Internal Medicine, допускат, че от голяма важност са видът и общото количество физически извършения, а не броят на обособените тренировки.

Препоръчват се минимум 150 минути на седмица физически извършения с умерена активност.

Леката разходка, ненатоварващото каране на колело или игра по двойки на тенис спада в тази категория.

Или пък можете да прибегнете до 75 минути деятелен спорт, като тичане, плуване или футболен мач, настояват здравни специалисти.

Много от участниците в изследването в Съединени американски щати разпределят това количество физическа активност в границите на седмица. Някои от тях обаче го събират в една или две тренировки.

Онези, които доближават целесъобразното равнище на интензивност, без значение дали това става през седмицата или през уикенда, са изложени на по-малък риск от гибел, спрямо тези, които спортуват по-малко, в сравнение с се предлага.

От Националната здравна работа на Англия настояват, че хората би трябвало да практикуват някаква форма на физическа интензивност всеки ден, включително и извършения за мощ, както и да се стремят да не се заседяват в продължителни интервали от време.

Упражненията за мощ включват йога, пилатес и интензивно градинарство.

Много интензивната активност, която може да помогне за постигането на целесъобразните равнища на физическа интензивност и може да бъде практикувана с по-кратки и внезапни натоварвания, включва:

Дишайте повече

"Това огромно проучване допуска, че когато става въпрос за физически извършения, няма значение по кое време ще ги вършиме “, споделя пред BBC Джоан Уитмор, старша кардиологична сестра в British Heart Foundation.

Най-важното нещо, преди всичко, е да бъдете физически дейни. Независимо дали успявате да вместите физическите си извършения през уикенда или ги разпределяте през седмицата, стремете се към 150 минути извършения с умерена активност на седмица.

Физическите извършения може да подобрят здравето ви и да понижат риска от сърдечни и кръвоносни болести, като инфаркт и инсулт. Дейностите с умерена активност ви карат да дишате по-учестено и сърцето ви да бие по-бързо от естественото, само че би трябвало да можете да водите диалог, до момента в който ги изпълнявате.

От Националната здравна работа на Англия предлагат:
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР