Кремъл обяви в контекста на изразеното от държавния секретар на

...
Кремъл обяви в контекста на изразеното от държавния секретар на
Коментари Харесай

Кремъл обяви, че ще продължи да развива собствени взаимоотношения с Пекин

Кремъл разгласи в подтекста на изразеното от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън безпокойствие от китайската военна поддръжка за Русия, че ще продължи да развива лични взаимоотношения с Пекин, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на прессекретаря на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков. Блинкън беше на посещаване в Китай от сряда до петък.

" Китай е суверенна страна, мощна страна, която е способна да се пази и да брани своите ползи ", съобщи Песков пред представители на медиите, запитан за визитата на Блинкън в Китай и американския напън върху Пекин.

" В същото време Китай е наш непосредствен сътрудник. Ние ще продължим и отсега нататък нашето съдействие ", сподели още представителят на Кремъл.

Песков съобщи, че Русия ще търси способи да преодолее по този начин наречените от нея " противозаконни наказания на Европейския съюз " върху съветския полутечен природен газ.

" Продължават опитите да се изтласка Русия от енергийните пазари и да се премине към по-скъпи пазари. Разбира се, във всички случаи ние ще търсим способи да преодолеем тези противозаконни трудности, тази нелоялна конкуренция и неоснователни дейности ", сподели той.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР