Голямо знаме на Европейския съюз, издигнато на Триумфалната арка в

...
Голямо знаме на Европейския съюз, издигнато на Триумфалната арка в
Коментари Харесай

Знамето на ЕС бе свалено от Триумфалната арка в Париж

Голямо знаме на Европейския съюз, издигнато на Триумфалната арка в Париж, бе свалено през днешния ден, откакто провокира отвращение измежду десни и крайнодесни водачи, съобщи организация Ройтерс,. Флагът бе подложен там в петък във връзка началото на шестмесечното френско председателство на Европейски Съюз.

" По проект знамето трябваше да бъде свалено през днешния ден, не бяхме определили тъкмо време ", разяснява френският държавен министър по европейските въпроси Клеман Бон пред радио " Франс ентер ". Той отхвърли тезата, че държавното управление се е предало, откакто крайнодесният водач Марин Льо Пен сподели през вчерашния ден, че ще се обърне към Държавния съвет на Франция с искане за събаряне на знамето.

" Правителството беше насила да отстрани знамето на Европейски Съюз от Триумфалната арка - красива, патриотична победа при започване на 2022 година ", сподели през днешния ден Льо Пен.

" Не сме се предали, проектът не се е променял (...) Аз изцяло имам вяра, че ориста на Франция е в Европа ", сподели Бон. Според него Льо Пен и другите критици погрешно са показали, че европейското знаме е изместило френското, защото последното не е издигнато непрекъснато на Триумфалната арка.

Френският президент Еманюел Макрон, който към момента не е споделил, дали ще взе участие на изборите през април, победи Льо Пен на втори тур през 2017 година с 66 % против 34 % поддръжка.

Според множеството социологически изследвания на идните избори те още веднъж ще се изправят един против различен и се чака, че Макрон още веднъж ще завоюва, само че с по-малка преднина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР