Голям скандал избухна в Турция заради ваксина;ията.Неотдавнашно разследване на три

...
Голям скандал избухна в Турция заради ваксина;ията.Неотдавнашно разследване на три
Коментари Харесай

Скандал. Медсестри удрят половин доза, другото продават

Голям скандал избухна в Турция поради ваксина;ията.

Неотдавнашно следствие на три медицински сестри, упрекнати в продажба на подправени ваксини, разкри по-страшна действителност. Доклад на държавната телевизия TРT Хабер разкри, че обвинените са инжектирали половината от наличието на имунизациите, а останалото количество са  продавали.

Медицинските сестри са работили в частна болница и са приложили по половин дози ваксини против COVID-19 на незнаен брой хора.

Заподозрените са упрекнати в продажба на дозите по 15 евро (150 турски лири) за флакон, макар че не е ясно на кого са продали имунизациите в страната, защото имунизациите са безвъзмездни и елементарно налични.

Те продавали даже и празните флакони от употребяваните ваксини за по 20 лири, като твърдели, че някои си правели огърлици от тях. 

Сестрите бяха арестувани предходната седмица. Други трима чиновници на същата частна болница бяха освободени под гаранция в очакване на окончателното решение на съда. Заподозрените ще бъдат съдени по обвинявания в машинация, застрашаване на здравето на другите и подправяне на публични документи за имунизация, написа Марица..

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР