Големи изненади в листите с кандидати за народни представители в

...
Големи изненади в листите с кандидати за народни представители в
Коментари Харесай

В дневния ред на благоевградчани е оцеляването през идната зима. А изборите?

Големи изненади в листите с претенденти за народни представители в Благоевградски изборен регион няма да има. Едва три са партиите, регистрирани в Районната изборна комисия до този миг. Никой не пожела да се състезава като самостоятелен. Няма индикации и за повишение на изборната интензивност.
В дневния ред на хората оцеляването е преди всичко, подхранвано и от най-често чуваното заричане на политиците за тежка зима. Отговорността за това никой не е поел.

Няма подозрение, че рецесията ще се отрази на изборите. Поведението на политиците, от дълго време изгубили положителния звук между тях, вътрешнопартийната наслойка, избила на повърхността, а и неналичието на послания, които да успокоят най-малко малко народа, натрупат в организма на обществото разочарования.

Все по-малко са и тези, които одобряват поканата да бъдат в изборните листи. Кои са аргументите хора с престиж, които не са политически номади, които са  посочили, че могат да работят за дела и жигосаха наглостта в политиката, да откажат да бъдат употребявани за количествено събиране на гласове?

Елка се занимава с политически PR близо 30 години и е човек с ясни леви убеждения, само че отхвърля да бъде част от листата.

Александър пък е второ потомство в сполучлив фамилен бизнес. Млад човек, който е направил своя политически избор, само че също отхвърля да бъде в кандидатските листи. Младите са разочаровани, споделя той и поучава политиците да излязат от комфортното пространство на обществените мрежи и да погледнат хората в очите.

Как на този декор се проектират настройките за следващия ексклузивен парламентарен избор в район, който предходната година записва връх – девет пъти хората вървяха до урните, с цел да изберат депутати, общински кмет и кметове на села. Репортаж на кореспондентът ни Кети Тренчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР