Големи горски пожари горят в няколко департамента на Южна Франция.

...
Големи горски пожари горят в няколко департамента на Южна Франция.
Коментари Харесай

Големи пожари обхванаха Южна Франция

Големи горски пожари горят в няколко департамента на Южна Франция. Заради огъня бяха евакуирани стотици души, а в три обхванатите от бедствието департаменти - Воклюз, Алп-Маритим и Вар, беше оповестено бедствено състояние. Северна Корсика също е обхваната от пожари.

В департамента Воклюз горят 650 хектара гора. 250 пожарникари и няколко самолета са ангажирани в битката с пламъците. Жители от близкото село Бастидон са евакуирани, а придвижването по автомагистрала А51 е прекратено.
Пожар пламтя и на към 80 километра сверено от Ница. Жителите на десетина къщи от близкото с. Карос бяха евакуирани. Една къща и няколко автомобила изгоряха, за благополучие без жертви и потърпевши.

600 хектара гори са обхванати от пламъци и в района на Сен Тропе, департамент Вар. Ситуацията там към момента е сериозна. 260 пожарникари се борят за преодоляване на стихията. Над 100 поданици от околни села са евакуирани.
1500 хектара горят в региона Олмета ди Туда на о-в Корсика. Стотици са евакуирани, а 160 пожарникари и чиновници на гражданска сигурност се пробват да овладеят обстановката. Две къщи, дъскорезница и голям брой коли са изгорели.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР