Годините след 50 за жената са едни от най-важните по

...
Годините след 50 за жената са едни от най-важните по
Коментари Харесай

Правилно хранене на жената след 50

Годините след 50 за дамата са едни от най-важните във връзка с измененията, които настъпват в тялото. В преходната възраст на климакса настъпват хормонални преустройства, които са сложни, тъй като се правят на сложния декор на забавена обмяна на веществата.

Промените въпреки това са обилни. Не единствено тялото към този момент не е същото, само че и метода, по който дамата се усеща в този интервал е друг. Симптомите на менопаузата, наред със загубата на двигателна интензивност и мощ варират от дразнещи до отвратително тежки.

Състоянието на храносмилателната система добива още по-голяма значимост в подобен под напрежение за тялото миг. Това би трябвало да бъде регистрирано като факт и да откри своя израз в менюто. Правилно хранене на дамата след 50:

Най-подходящи храни за дамите след 50 са тези с задоволително протеини, регулиращи хормоналното положение. Бобът, лещата и нахутът е добре да участват по-често на трапезата.

Плодовете с високо наличие на вода също са добре пристигнали на трапезата, с цел да поддържат хидратацията - дините, ябълките и гроздето могат да станат непрекъснат десерт на масата.

Пресните зеленчуци ще задоволят потребността от фибри, с цел да работи в добър синхрон храносмилателната система. Най-добре ще работят суровите зеленчуци.

 вярно хранене за жена след 50

Какво може да скапе положителната хранителна диета през този интервал от живота?

Несъзнателното ястие е повода за множеството провали. Метаболизмът работи доста постепенно и в случай че това не се регистрира и не се понижат доста порциите се получава като отрицателен резултат наднормено тегло.

В напрегнатия за тялото интервал безсънието, умората и стресът се ускоряват. Много постоянно се тушират с кафе, цигари и алкохол. Те пък пораждат безпокойствие и водят до депресии.

Лютивите храни и потреблението на пикантни подправки пък усилват пристъпите на топли талази, сърцетуптене и раздразнителност.

Естрогенът също продължава да понижава, а дружно с това се усилва загубата на калций, което доближава остеопорозата напълно близо. За да се отстрани заплахата е добре да се включат в храната по-осезателно млякото и неговите артикули, яйцата и морската риба, които съдържат повече калций. След 55 години обаче несъразмерният банкет на калций, желязо и мед не е добра концепция и би трябвало да се контролира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР