Годините на бившия соц. режим у нас научиха шофьорите на

...
Годините на бившия соц. режим у нас научиха шофьорите на
Коментари Харесай

Как да удвоите експлоатационния живот на всеки лагер в автомобила

Годините на някогашния соц. режим у нас научиха водачите на доста трикове, някои от които са много настоящи и през днешния ден. Един подобен е обвързван с лагерите на колите. Той е фиктивен във времената, когато никой не знаеше за WD-40, а магазините за коли приличаха повече на музеи, където човек не можеше да открие съвсем никакви аварийни елементи. Но да се върнем на тематиката.

Ако отворите нов лагер, можете да видите количеството грес, което е незадоволително даже на пръв взор. Под прашника на нова част са скрити няколко капки с подобен нужен химичен състав, че да смазват лагера. Но при най-малката щета в него, те бързо изчезват под въздействието на вода или по-висока температура, оставяйки метала без смазване. Какво ще се случи по-нататък е ясно за всички.

Ето за какво в доста гаражни сервизи почетно място заемат веществата литиева грес и графит. Графитът поддържа контакт с водата малко по-добре, а литиева грес - температурата. И какво се прави да вземем за пример с лагера на колелото, който постоянно е в контакт с вода, само че се нагрява от спирачките? Как да удължим живота му?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР