Годината на ефективността на Марк Зукърбърг – призив, загатващ за

...
Годината на ефективността на Марк Зукърбърг – призив, загатващ за
Коментари Харесай

Meta отчете първи ръст на приходите от близо година и рекордни потребители

" Годината на успеваемостта " на Марк Зукърбърг – апел, загатващ за ограничавания, наподобява не се отразява на растежа на Фейсбук. През първото тримесечие на годината обществената мрежа на Meta е нараснала броя на потребителите си с 37 млн., като по този метод общият брой на дневните ѝ консуматори е достигнал 2,037 милиарда Същевременно този на дневните консуматори в " фамилията от приложения " на компанията се е нараснал до над 3 милиарда консуматори за първи път в историята, оповестява Engadget.

Компанията оповестява за този растеж в доклада си за приходите за първото тримесечие на 2023 година, който е първи, откогато Зукърбърг разгласи, че Meta ще се концентрира върху " успеваемостта " на фона на икономическия спад, довел до съкращаването на хиляди работни места. И наподобява, че тази смяна демонстрира някои признаци на триумф, защото компанията регистрира 28,6 милиарда $ доходи за тримесечието, което е с 3% повече от предходната година и е първият растеж на приходите ѝ от близо една година.

Въпреки този растеж обаче Зукърбърг удостоверява, че през идващия месец предстоят още съкращения. " Дори и финансовото ни положение да се усъвършенства, не преставам да имам вяра, че забавянето на наемането на чиновници, изравняването на управническата ни конструкция, увеличението на % чиновници на компанията, които са с механически профил, и по-стриктното приоритизиране на плановете ще подобрят скоростта и качеството на работата ни ", споделя той по време на диалог с анализатори.

Иначе звеното Reality Labs продължава да търпи огромни загуби, като за тримесечието те са малко под 4 милиарда $. Това е понижения по отношение на 4,3 милиарда $, които компанията загуби през предното тримесечие, само че упованията са през 2023 година загубите на нейното поделение за метавселената да надвишават 14,3 милиарда $, изгубени през предходната година.

По време на диалога с вложителите Зукърбърг декларира, че компанията към момента дава приоритет на големите си вложения в метавселената, даже откакто от ден на ден насочва вниманието си към генеративния изкуствен интелект.

" Има изказвания, че се отдалечаваме от фокуса си върху визията за метавселената ", споделя Зукърбърг. " Затова желая да кажа авансово, че това не е по този начин. От години се фокусираме както върху изкуствения разсъдък, по този начин и върху метавселената, и ще продължим да се фокусираме и върху двете. "

Той прибавя, че компанията се приготвя да пусне по-късно през годината своето " потребителско устройство за виртуална и смесена действителност от последващо потомство ", след което осветява проектите си за основаване на " AI сътрудници " и други генеративни AI принадлежности за приложенията на компанията:

" Мисля, че има опция да представим AI сътрудници на милиарди хора по метод, който ще бъде потребен и важен. Проучваме чат прекарвания в WhatsApp и Messenger, принадлежности за образно основаване на изявления и реклами във Фейсбук и Instagram, а с течение на времето и видео и мултимодални прекарвания. "

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР