Глобалният антикорупционен санкционен режим на Обединеното кралство е нашият еквивалент

...
Глобалният антикорупционен санкционен режим на Обединеното кралство е нашият еквивалент
Коментари Харесай

Британският посланик за Магнитски: Не искаме тези три лица в Обединеното кралство

" Глобалният антикорупционен санкционен режим на Обединеното кралство е нашият еквивалент на закона " Магнитски ", съобщи за БНР посланикът на Англия в България Н. Пр. Роб Диксън.

Той акцентира, че " би трябвало да се укрепи способността на България да се защищава от корупция.

" Обединеното кралство е и продължава да бъде място, което е отворено към целия свят за търговия и вложения. Ние сме един от водещите финансови центрове на света за всеки, който няма какво да крие. Но в случай че сте забъркани в тежка корупция, изключително в случай че сте посочени като лице в този режим, няма да имате право да посещавате нашата страна, не може да пътувате даже директно, нито можете да търгувате с английски организации и компании. Това са последствията от ограниченията ", изясни той.

" Тези лица не ги желаеме в Обединеното кралство. Ние не желаеме те да правят стопанска активност с английски компании. Тези ограничения се отнасят и до нашите отвъдморски територии. Направен е доста деликатен обзор на случаите с Пеевски, Божков и Желязков от първия лист " Магнитски ". Установено е било, че лицата са забъркани в тежка корупция – било то посредством подкупи, корист с публични средства ", посочи Роб Диксън.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР