Глобалните запаси от горива намаляват, тъй като търсенето се е

...
Глобалните запаси от горива намаляват, тъй като търсенето се е
Коментари Харесай

Бензинът в САЩ удари нов рекорд за всички времена

Глобалните ресурси от горива понижават, защото търсенето се е възстановило до равнищата преди пандемията

Цените на бензина на дребно в Съединени американски щати се покачиха и удариха нов връх за всички времена, надминавайки този, подложен през март, оповестява Ройтерс. Причината е битката сред международните рафинерии, която докара до повишаване на цените преди летния сезон.

Средната цена на галон бензин на дребно доближи 4,374 $ рано във вторник, съгласно Американската автомобилна асоциация, надминавайки предходния връх от 4,331 $.

От 30 март фючърсите на нефт „ Брент “ са изгубили 7%, само че фючърсите на бензина са нарастнали с 9,4% и са достигнали връх за галон от 3,7590 $.

Затварянето на рафинериите, заради планувана поддръжка и непланирани разтърсвания, покачиха цените на горивата. Глобалните ресурси от горива понижават, защото търсенето се е възстановило до равнищата преди пандемията. Доставките се стегнаха в допълнение след нахлуването в Украйна и последвалите наказания против Русия от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Светът е изгубил 1 млн. барела потенциал за пречистване и 1,5 млн. барела петролни доставки след пандемията, пресметна Майк Дженингс, основен изпълнителен шеф на HF Sinclair Corp.

„ Това са 2,5% от международното ползване... това е огромна цифра “, сподели Дженингс.

През пролетта рафинериите дават приоритет на производството на бензин преди идването на по-топлото време, когато шофирането се форсира. Но през последните седмици те усилиха производството, с цел да задоволят търсенето на реактивно гориво и дизелово гориво в Европа, Латинска Америка и Съединени американски щати, защото западните наказания против Москва ограничиха съветския експорт.

Дизеловото гориво в Съединени американски щати доближи връх от 5,45 $ за галон.

Какво се случва по света?

Все отново цените на горивата в Съединените щати остават доста по-ниски, в сравнение с в други огромни консуматори като Обединеното кралство, Япония и Франция, където по-високите налози усилват цената на горивото.

Запасите от бензин в Съединени американски щати са намалели с 3% на годишна база до 228,6 млн. барела.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР