Глобалната система за разплащане PayPal излиза от Асоциацията Libra, създадена

...
Глобалната система за разплащане PayPal излиза от Асоциацията Libra, създадена
Коментари Харесай

PayPal напуска съюза за криптовалутата на  Facebook

Глобалната система за разплащане PayPal излиза от Асоциацията Libra, основана за стартирането на бъдещата криптовалута на Фейсбук под същото име.

PayPal бе един от 28-те корпоративни членове на асоциацията Очакваше се всички учредители да влагат най-малко по 10 милиона $ за финансиране на оперативните разноски на плана. Тези инвестrции обаче към момента не са направени. През седмицата The Wall Street Journal заяви, че Visa, Mastercard и други финансови сътрудници в асоциацията, също са в развой на преразглеждане на присъединяване след реакция на държавното управление. Те са получили писма от финансовото министерство с молба за цялостен обзор на техните стратегии против прането на пари и по какъв начин цифровата валута Либра ще се впише в тях. Когато обаче фирмите, членуващи в асоциацията, са поискали от " Facebook " информация по тези въпроси, не са получили подробни отговори.

Mastercard и Visa размислиха за присъединяване си в криптовалутата на Facebook

PayPal е първият от сътрудниците, който подхваща радикална стъпка за евакуиране от плана. „ Взехме решение да се откажем от по-нататъшно присъединяване в Асоциация Либра към този миг и od се фокусираме основно върху главните ни бизнес цели и планове в желанието си да демократизираме още повече достъпа до финансови услуги “, се споделя в публикуваното публично известие на PayPal. Оттеглянето на компанията може да значи, че асоциацията стартира да се разпада, разясняват наблюдаващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР