Гледането на познати епизоди от любими сериали засилва волята и

...
Гледането на познати епизоди от любими сериали засилва волята и
Коментари Харесай

Да гледаш повторно любим сериал е изненадващо полезно

Гледането на познати епизоди от обичани сериали ускорява волята и самоконтрола. Хората вземат решение по-добре логичен задания, откакто гледат за следващ път някоя обичана серия, настояват учени от Университета в Бъфало.

„ Гледането на повтаряне нормално не изисква никакво изпитание - не се постанова да контролираш какво мислиш, правиш или казваш.В същото време се наслаждаваш на общуването с героите от сериала и това възвръща силата ти, “ показва ръководителят на проучването Джей Дерик.

Интересното е, че единствено повторенията имат такова ползотворно деяние. „ Ако просто гледаш какво дават по малкия екран, това няма същият резултат. Новите епизоди от обичани сериали също не са потребни в това отношение. “

В един от опитите участниците всеки ден означават сложните задания, които извършват, медиите, към които се обръщат в свободното си време, и относителните си равнища на сила. Когато би трябвало да извършват задача, изискваща повече старания, участниците са склонни да гледат още веднъж обичан филм или да препрочетат обичана книга. След което се усещат доста по-енергични.

Според Дерик познатите остарели серии оказват помощ на хората, които са употребявали запасите си от самоконтрол и воля, по-лесно да се заловен още веднъж на работа.

„ Хората имат стеснен ресурс от тези скъпи душевни запаси - казва тя - Когато ги употребяват за дадена задача, те изразходват част от този стеснен запас и имат по-малко воля за идната. “ С времето този запас се възобновява, само че „ старите ленти “ явно форсират процеса.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР