Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс призова като

...
Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс призова като
Коментари Харесай

Викат на разпит децата на Тръмп

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс прикани като очевидци децата на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Иванка и Доналд Тръмп-младши, с цел да свидетелстват в следствие за допустима машинация в неговата компания Trump Organization. Това заяви The New York Times.

Щатската прокуратура в Ню Йорк е изпратила призовка на децата на някогашния президент на 1 декември 2021 година Доналд Тръмп би трябвало да се яви, с цел да даде показания под клетва на 7 януари 2022 година

Преди седмици юристите на Тръмп подадоха правосъден иск против държавния прокурор Летиция Джеймс с изказванията, че тя е нарушила правата на някогашния президент.

Джеймс чака разпитите на Иванка и Тръмп-младши да дадат доказателства в следствието на компанията на Тръмп. Делото е за нереално завишаване на цената на активите й за приемането на заеми. Друг наследник на някогашния президент - Ерик Тръмп, беше разпитан по това дело още през есента на 2020 година

През юли 2021 година Trump Organization и персонално нейният финансов шеф Алън Вайселбърг бяха упрекнати в укриване на налози, присъединяване в измами, кражба на имущество и подправяне на документи. Според CNN следователите са предложили договорка на Вайсълбърг, с цел да даде той доказателства, които биха могли да се употребяват против Тръмп.

Компанията на Тръмп е обвинена в изкуствено завишаване на цената на активите си, с цел да получи заеми. Производството стартира, откакто някогашният юрист на Тръмп Майкъл Коен направи изказвания, че компанията е прибягнала до практиката. Експрезидентът отхвърля обвиняванията и назовава следствията, извършени от управляващите в Ню Йорк, " най-големият лов на вещици ", иницииран от демократите против него и неговите поддръжници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР