Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото

...
Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото
Коментари Харесай

Бойко, сбогом: Иван Гешев поиска имунитета на лидера на ГЕРБ

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на депутат и някогашен министър-председател Бойко Борисов по предложение на Софийската градска прокуратура. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. 

В предлагането на наблюдаващия прокурор от СГП се показва, че по делото е належащо да бъдат осъществени дейности по следствието, в това число и привличане в качеството на обвинен, които са с темперамент да обиден правната сфера на народния представител.

Реклама

С решение на ЦИК от 08.04.2023 година Бойко Борисов е разгласен за депутат и след полагане на клетва на 12.04.2023 година се явява лице с имунитет.

Съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 136, ал.3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание възбуждането на наказателно гонене против депутат е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Бойко Борисов.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР