Главният прокурор Иван Гешев прави изявление, в което призовава за

...
Главният прокурор Иван Гешев прави изявление, в което призовава за
Коментари Харесай

Иван Гешев поиска службите да се обединят

Главният прокурор Иван Гешев прави изказване, в което приканва за разговор сред институциите в името на възобновяване на законността у нас.

От прокуратурата имат подготвеност за експертни оферти за промени в законодателството за ефикасна правна промяна.

" Изправени сме пред неуспех в битката с престъпността. Последиците са забележими - чувството е, че част от държавните институции са абдикирали от отговорностите си. Виждаме увеличаваща се престъпност, война по пътищата, битова престъпност и телефонни измами, вълна от опиати в учебните заведения. Миграционният напън пораства и незаконните мигранти са на всички места. Изправени сме до война покрай границите ни и сме пред прага на тежка икономическо-социална рецесия през зимата. Задължени сме да подсигуряваме сигурността на жителите и това ни е във опциите, само че незабавно би трябвало да възстановим разговора сред институциите. Нуждаем се от незабавни законодателни закони и ограничения за преодоляването на престъпността. Времето за политическо говорене изтече. Време е за незабавни дейности тук и в този момент, тъй като българските жители го чакат и ние им го изискуем, както повелява Конституцията ", съобщи Гешев.

Част от държавните институции са абдикирали от отговорностите си, сподели още Иван Гешев. 

Той посочи войната по пътищата, доставянето на опиати в учебните заведения, миграционният проблем. 

Службите би трябвало да възстановят неотложно естествените връзки между тях, счита той. 

" Хората не заслужават да страдат поради политически цели и финансови ползи, би трябвало да се загърбят политическите разлики. Затова изпратих лични писма, с която декларирам да се отзова на среща с парламентарно показаните групи ", сподели Гешев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР