Главният прокурор Иван Гешев потвърди, че не е бил уведомен

...
Главният прокурор Иван Гешев потвърди, че не е бил уведомен
Коментари Харесай

ИЗПИРАНЕ: Борислав Сарафов прекрати „Чекмеджегейт“ за пачките и кюлчетата на Бойко

Главният прокурор Иван Гешев удостовери, че не е бил известен за прекратяването на наказателното произвеждане, станало известно като „ Чекмеджигейт “. В него се ревизираха фотосите с кюлчета и евро на чекмеджетата в спалнята на Бойко Борисов в премиерската вила в Бояна, правени от така наречен Мата Хари.

Няма по какъв начин Борислав Сарафов да приключи каквото и да е, той няма такива пълномощия по закон, сподели още Гешев и няколко пъти акцентира, че има цялостно доверие на наблюдаващия прокурор, който е прекратил делото. Гешев отхвърли да разяснява опцията върху него да е упражнено въздействие извън. „ Напълно имам вяра в интегритета на този прокурор и на всички прокурори от Софийска градска прокуратура “, натърти Гешев пред 24 часа.

Реклама

Той научил за прекратяването на делото от обявата в Биволъ, която познати му препратили. Колеги му удостоверили, че на 10 май в действителност има разпореждане за преустановяване на производството. „ Няма законово обвързване основният прокурор да бъде уведомяван “, акцентира още Гешев, който по това време е бил в Съединени американски щати. Няма и възбрана за това, по този начин ме при положително предпочитание биха могли да го уведомят, само че не са, отхвърли той.

Предстои инспекция от Върховна касационна прокуратура на въпросното разпореждане – по този начин е по закон, тъй като делото е под специфичен контрол. Тя може да го удостовери или да го анулира и да даде инструкции.

„ Нямам подозрение в интегритета на наблюдаващия прокурор, изключвам опцията да е бил повлиян, още веднъж повтори Гешев. Това не изключва  опцията при инспекция да се открият неточности “, сподели още той.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР