Главният изпълнителен директор на компанията Moderna Стефан Бансел заяви във

...
Главният изпълнителен директор на компанията Moderna Стефан Бансел заяви във
Коментари Харесай

Moderna призна: Ваксините не са толкова ефективни срещу Омикрон


Главният изпълнителен шеф на компанията Moderna Стефан Бансел съобщи във вторник, че чака, че към този момент създадените ваксини против COVID-19 ще бъдат по-малко ефикасни в отговора на разновидността на ковид Омикрон спрямо метода, по който те са ефикасни по отношение на Делта разновидността, съобщи БНР.

" Мисля, че ще има значителен спад (в ефективността). Просто не знам какъв брой, тъй като би трябвало да изчакаме данните. Но всички учени, с които приказвах, споделят: " Няма да стане по-добре ", съобщи той пред " Файненшъл таймс ". " Мисля, че успеваемостта няма да е на същото равнище, както при разновидността Делта ", добави той.

Бансел добави, че огромният брой разновидности на протеиновия шип, който вирусът употребява, с цел да болести човешки кафези, значи, че е евентуално сегашните ваксини против COVID-19 би трябвало да бъдат модифицирани. Междувременно от Moderna не дадоха отговор на настояването на организация Ройтерс за коментар по отношение на това изявление и по кое време компанията чака да има данни за успеваемостта на COVID-ваксината си против Омикрон - разновидността на ковид, за който Световната здравна организация предизвести, че носи " доста висок " риск от растеж на инфекциите.

По-рано Стефан Бансел сподели, че Moderna ще се нуждае от сред две и шест седмици, с цел да изследва успеваемостта на имунизацията си против разновидността Омикрон. Компанията " Байонтек " (BioNTech) също е почнала върху ваксина, предопределена особено за новия вид на ковид Омикрон, който бе открит първо в Южна Африка. Снощи пък основният изпълнителен шеф на Pfizer Inc. Алберт Бурла изрази убеждението си, че пероралното лекарство на компанията против COVID-19 ще бъде дейно против новия разновидността на вируса, а съветският проучвателен институт " Гамалея " съобщи, че работи върху нова ваксина, ориентирана особено към битката с Омикрон.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР