Главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман изказа предположение, че

...
Главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман изказа предположение, че
Коментари Харесай

Audi: Електромобилите ни ще са толкова печеливши, колкото и колите с ДВГ

Главният изпълнителен шеф на Audi Маркус Дюсман изрече съмнение, че електрическите коли ще бъдат също толкоз печеливши, колкото бензиновите и дизеловите коли, като това ще се случи след две до три години. Ето за какво той към този момент си слага доста по-строги цели за доходност.

Възвръщаемостта на продажбите на електрически автомобили би трябвало да нарасне от 5.5% на над 11% през 2025 година, оповестява немското издание Der Spiegel, базирайки се на хора от компанията. Това ще стане допустимо посредством наградата за покупка на електрически автомобил и нараствания интерес на клиентите. Цитиран е Дюсман, който споделя: „ След две до три години нашите електрически коли ще бъдат също толкоз печеливши, колкото колите с мотори с вътрешно горене. “

Въпреки това, съгласно отчета, изпълнителният шеф на Audi ще би трябвало да следва нова тактика. Акциите на електрическите коли би трябвало да продължат да нарастват и след няколко години Audi би трябвало да предлага единствено коли с електрически задвижвания. Остава обаче едно „ само че “ и то е, че Дюсман не би трябвало да стопира „ моторите с вътрешно горене “. В края на краищата те би трябвало да продължат да способстват за продажбите и облагите още няколко години.

Вече стана ясно, че Дюсман ще поеме по-твърд електрически курс. През март той разгласи в изявление, че няма да създава нови мотори с вътрешно горене от нулата - ще бъдат доразработвани единствено към този момент съществуващи мотори. Това ще има последствия и за други марки на VW Group, някои от които взимат мотори от Audi.

През юни Audi извади на бял свят детайлности за своя интензивен електрически курс, само че в него имаше дребни промени: Съгласно тях, производството на последния нов модел мотор с вътрешно горене ще стартира през 2025 година, а от 2026 година нататък всеки нов модел на Audi ще се предлага единствено в чисто електрическа форма. Последните модели с ДВГ, показани през 2025 година, би трябвало да бъдат спрени от произвеждане до 2033 година - и по този начин Audi ще бъде чисто електрическа марка чак след дванадесет години.

Audi обаче държи отворена малка врата и за китайския пазар: Компанията чака търсенето на коли с ДВГ там да продължи и след 2033 година, заради което ще продължи да прави коли с мотори с вътрешно горене, само че те ще се вършат на локална почва - в Китай.

Също по този начин бе обявено, че марката има намерение да продава своите електрически коли в така наречен агентски модел от 2023 година. В този случай клиентът подписва контракт непосредствено с Audi, а локалният дилър работи единствено като посредник/агент. Подробности за това обаче към момента не са известни, защото сред Audi и дилърите ще би трябвало да бъдат контрактувани нови връзки. Развръска по този проблем не се чака преди 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР