Главният британски преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост заяви преди да

...
Главният британски преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост заяви преди да
Коментари Харесай

Лондон: ЕС трябва да осъзнае, че Обединеното кралство е суверенна държава

Главният английски договарящ за Брекзит Дейвид Фрост съобщи преди да отпътува за започващия през днешния ден съдбоносен кръг от договаряния в Брюксел, че " Европейски Съюз би трябвало да прояви повече натурализъм във връзка с статута на Обединеното кралство като самостоятелна страна “.

С доста напрежение бяха белязани дните преди подновяването на осмия кръг от договаряния, на които се гледа като на финален късмет за реализиране на договорка преди приключването на „ преходния интервал “ в края на годината.

Дейвид Фрост съобщи, че към момента има време двете страни да договорят комерсиална договорка, само че Европейски Съюз би трябвало да осъзнае, че преговорната позиция на британците е позицията на една суверенна страна.

Думите на Фрост идват след заканата на премиера Борис Джонсън да напусне договарянията, в случай че договорка не бъде реализирана до 15 октомври.

От Европейски Съюз споделят, че ще създадат всичко по силите им за реализиране на съглашение, само че ще бъдат подготвени и за сюжет „ без договорка “.

Острата замяна на реплики пристигна и откакто от Даунинг стрийт оповестиха, че приготвят нов закон за митническите правила в Северна Ирландия при положение, че се провалят договарянията.

В Брюксел показаха угриженост, че Англия няма да извърши отговорностите си по подписаното съглашението за овакантяване на организацията.

Ако комерсиална договорка не бъде реализирана и утвърдена от европейските страни до края на годината, Обединеното кралство ще би трябвало да търгува с блока по разпоредбите на Световната комерсиална организация, което включва цени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР