Германците много държат на правилата за поведение в обществото. Но

...
Германците много държат на правилата за поведение в обществото. Но
Коментари Харесай

Добре възпитани ли са германските деца

Германците доста държат на разпоредбите за държание в обществото. Но дали немските деца са добре възпитани? Кои правила е добре да съблюдават родителите и кои неточности не трябва да позволяват, споделя " ".

Класическият указател за положителни маниери и образование е една книга, написана в Германия още в края на 18 век: " За отношението към хората " от Адолф Книге. Но Как се държат през днешния ден немските деца? Показателно е едно съпоставяне с Франция, чиито деца са надали не пословични по целия свят с положителните си маниери.

" Обноските на Матиас просто ни поразиха ", признава Кристина, майката на 9-годишния Роберт, който взе участие в стратегия за училищен продан с Франция. Матиас дошъл в Германия от Елзас и - сходно на редица свои френски съученици - напряко съкрушил немските родители с обноските си. " На масата държанието му е просто възхитително! У нас не сме привикнали с такива маниери ", изяснява немската майка.

Обществото трансформира обичайните си полезности

Германският специалист Катя Бойс към този момент от 16 години образова децата на положителни маниери. Тя споделя: " В наше време всичко става все по-забързано, а обществото в някаква степен губи обичайните си полезности и добродетели. Това още не значи, че всички деца в Германия се държат по-лошо от френските, само че въпреки всичко във Франция отделят доста повече внимание на добродетелите. "

Катя Бойс напомня, че с времето се трансформират някои форми на другарство, само че основите на възпитанието си остават едни и същи.

" Във всички култури и езици възпитанието на детето всъщност се свежда до едно и също. Защото задачата е една и съща: децата да израснат като независими възрастни хора, които умеят да преодоляват компликациите и да основават у близките положително усещане за себе си. И, несъмнено, да станат мечтани членове на обществото. "

Какви са немските деца

По целия свят германците имат славата на прилежни, акуратни, точни и благонадеждни хора. Катерина Бойс също отбелязва, че благонадеждността е доста значимо качество на германците, само че при днешните деца се виждат и някои не толкоз удобни трендове: " Все по-зле се оправят при храненето с вилица и нож, да вземем за пример. Тези привички като че ли изчезват. "

 Как се живее, когато татко ти е Ален Делон Как се живее, когато татко ти е Ален Делон

Тя прибавя, че в Германия не съществуват строги правила и стандарти за държание, само че след четиригодишна възраст децата към този момент би трябвало да умеят най-малко да боравят с вилица и нож.

" При работата си с деца виждам, че доста от тях към този момент имат необятен мироглед. Често пъти са обиколили много страни дружно с родителите си и са видели много неща. За страдание, това не усъвършенства обноските им. "

Съвети към родителите

А какъв съвет би дала на всички родители? " Нещата с маниерите на масата са доста елементарни. Не бива да се изпуска моментът, тъй като по-късно става по-сложно. Още през цялото време би трябвало да се обръща внимание по какъв начин се държи детето на масата. Но на доста майки им е по-удобно да оставят децата си пред тв приемника и да им връчат таблет или телефон, с цел да могат да си гледат спокойствието. "

Катя Бойс прибавя, че на актуалните родители доста постоянно им пречи и прекомерната придирчивост. " Не можеш да очакваш от деца на тази ранна възраст да взимат независими решения. Не бива да ги караш да изяждат всичко в чинията - това е атавизъм от военните времена. Но другояче всичко, което се поставя на масата, може и би трябвало най-малко да се опита. Защото на децата от време на време им трябват 5-6 опита, до момента в който същински харесат една храна. Не е вярно дребното дете непрестанно да се слага пред други възможности, да вземем за пример: " Искаш ли спанак или моркови? " На детето просто би трябвало да се демонстрират положителните неща и разпоредбите. "
Според Катя Бойс има едно основно предписание, което би трябвало да усвоят участниците в нейните семинари: " Втори късмет няма. Хората постоянно съдят по първото усещане ".
Грешките, които родители са правили години наред, не могат да се поправят за няколко часа, само че у детето въпреки всичко може да се разсъни интерес към положителните маниери. На детето може да се покаже, че го взимат на съществено.

Не забравяйте да поощрявате

Катя Бойс споделя през смях: " Моите родители ме дразнеха с това, че повтарят едно и също. Тогава ги мразех, в този момент обаче съм им безпределно признателна за това, че са били поредни по всички въпроси на възпитанието. Ако забележите неточност в държанието на своето дете, незабавно би трябвало да я поправите. Но постоянно по мек и отзивчив метод. И най-важното: в никакъв случай не забравяйте да хвалите детето! ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР