Германското правителство начело с канцлера Ангела Меркел се нуждае не

...
Германското правителство начело с канцлера Ангела Меркел се нуждае не
Коментари Харесай

Германски политик: В европейския дом има място за Русия, но ако спазва правилата

Германското държавно управление отпред с канцлера Ангела Меркел се нуждае освен от „ ясна линия”, само че преди всичко от „ ново мислене” в политиката във връзка с Русия. Това декларирал в изявление за немския вестник Rheinische Post водачът на СвДП Кристиан Линднер под заглавие " Wir wollen einen Politikwechsel wie in NRW ".

„ Госпожа Меркел имаше министър на външните работи, който искаше на бъдат анулирани глобите |против Русия|. Сега тя има министър на външните работи, който въобще не желае диалог” – отбелязва водачът на немските свободни демократи.

„ Ние желаеме Русия да си заеме мястото в европейския дом, само че при изискване, че ще съблюдава въведените в него правила. За това е необходим нов разговор във формат G7+1 или да се възобновят годишните срещи на високо ниво Русия-ЕС” споделя Линднер.

Лидерът на СвДП също предлага да се организира изключителна среща на Европейски Съюз, с цел да могат водачите от Евросъюза най-после да изработят единна европейска позиция по такива значими въпроси като свободната търговия, войната в Сирия и атомната договорка с Иран.

„ Това е единственият късмет да отстоим своите полезности и ползи на интернационалната сцена в връзките със Съединени американски щати, Русия и Китай” – е уверен Кристиан Линднер.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР