Германското министерство на финансите изчислява, че разходите за мерките за

...
Германското министерство на финансите изчислява, че разходите за мерките за
Коментари Харесай

Германия ще изхарчи 83 млрд. за ограничаване на цените на енергията през 2023г.

Германското министерство на финансите пресмята, че разноските за ограниченията за ограничение на цените на газа, електричеството и отоплението през идната година ще възлязат на към 83 милиарда евро. Това заяви в неделя организация DPA, базирайки се на модифицирания проектобюджет за 2023 година, с който разполага.

В сряда немският канцлер Олаф Шолц разгласи, че федералното държавно управление отпуска общо 200 милиарда евро за поддръжка на популацията в подтекста на енергийната рецесия. Това количество, съгласно DPA, би трябвало да е задоволително, с цел да покрие високите цени на силата до 2024 година Германският финансов министър Кристиан Линднер обаче възнамерява да похарчи повече от половината от тази сума през идната година. От тях към 15 милиарда евро ще бъдат употребявани за придобиване на дял в закъсалия енергиен тръст Uniper, съобщи Агенция " Фокус ".

Освен това, съгласно DPA, в законопроекта ръководителят на Министерството на финансите също по този начин предлага на Бундестага да похарчи към 153 милиона евро повече от плануваното за интеграционни курсове за украински бежанци. Още към 140 млн. евро са планувани за доставката на недопечен нефт за петролната рафинерия на RSK Raffinerie GmbH в град Швед (федерална провинция Бранденбург), който е значим за североизточната част на Германия.

В същото време към този момент е взето решение за голям брой облекчителни ограничения, като дотация за отопление и промяна на жилищните помощи, възлизащи на 2,2 милиарда евро. Решението да не се покачват цените на въглеродните излъчвания през идната година също ще коства на федералното държавно управление към 2 милиарда евро, съгласно плана.

На 2 ноември Шолц разгласи, че немското държавно управление и федералните провинции на Германия са се споразумели за ограничения за ограничение на цените на газ, електричество и отопление. По-конкретно, рестриктивните мерки на цените на газа ще влязат в действие тъкмо от 1 март идната година. Правителството и районите имат намерение да се стремят те да имат противоположна мощ и да влязат в действие от 1 февруари. Те са годни до април 2024 година Освен това управляващите се споразумяха за въвеждането на нов обединен билет за крайградски трафик на цена от 49 евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР