Германският вицеканцлер Роберт Хабек, който е и министър по икономическите

...
Германският вицеканцлер Роберт Хабек, който е и министър по икономическите
Коментари Харесай

Германският вицеканцлер се обяви против „Северен поток 2”

Германският вицеканцлер Роберт Хабек, който е и министър по икономическите въпроси и опазването на климата, твърди, че стартирането в употреба на газопровода " Северен поток 2 " ще усили зависимостта на страната му от съветския газ, което принуждава управляващите да диверсифицират маршрутите за доставка на газ. Той изрази това мнение в изявление, оповестено в събота от медийната група Funke, съобщи БГНЕС.

„ От геополитическа позиция „ Северен поток 2 “ ускорява освен зависимостта от съветския газ, само че и фокуса върху един маршрут за доставка, който е извънредно уязвим “, счита Хабек. „ Северен поток 2 “ повдига нуждата от диверсификация на нашите източници за доставка на газ. Събитията от последните седмици и спорът в Източна Украйна ускориха нашата угриженост, че доставките на съветски газ са в несъгласие с немските ползи “, сподели той. " Трябва да се подготвим по-добре за идната зима ", сподели вицеканцлерът.

„ Геополитическата обстановка също ни принуждава да сътворяваме други благоприятни условия за импорт на и диверсификация на маршрутите за доставка, което включва развиване на инфраструктурата “, сподели той. Според Хабек този въпрос е от региона на политиката за сигурност. " Трябва да действаме тук и да осигурим по-добра отбрана. Ако не създадем това, ще се превърнем в играчка ", счита той. Хабек означи, че пазарът на газ в Германия сега не е контролиран по никакъв метод. " Досега не сме имали опция за държавна интервенция. Това положение на нещата не би трябвало да продължава ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР