Германският външен министър Хайко Маас осъди ракетните нападения срещу Израел,

...
Германският външен министър Хайко Маас осъди ракетните нападения срещу Израел,
Коментари Харесай

Германия осъди ракетния обстрел срещу Израел, Русия зове за сдържаност

Германският външен министър Хайко Маас осъди ракетните набези против Израел, като сподели, че те би трябвало неотложно да спрат, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Преди това ръководещата линията Газа ислямистка формация " Хамас " съобщи, че е изстреляла над 130 ракети към Тел Авив в отговор на израелски въздушен удар.

" Ракетното нахлуване против Израел е изцяло недопустимо и би трябвало незабавно да спре. При тази обстановка Израел има правото на самозащита. Това изостряне на насилието не може нито да се толерира, нито да се приема ", сподели Маас.

Съединени американски щати показаха сериозна паника от изострянето на насилието сред израелци и палестинци и приканиха всички страни да демонстрират въздържаност.

" Призоваваме за въздържаност и успокоение. Израел има правото да се пази и да отвръща на ракетните набези. Палестинците също имат правото на сигурност и сигурност, както и израелците ", съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

По думите му американският държавен секретар Антъни Блинкън е разговарял през днешния ден с израелския външен министър Габи Ашкенази.

Русия прикани страните в палестинско-израелския спор да демонстрират въздържаност и да не подхващат дейности, водещи до изостряне на насилието, съобщи ТАСС, като се базира на изказване на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Ситуацията в Ерусалим и региона на линията Газа остава мощно напрегната, сподели Захарова.

" Москва се отнася с дълбока паника към това рисково развиване на събитията. Решително осъждаме нападенията против мирни жители, без значение от тяхната национална и религиозна принадлежност. Призоваваме страните да демонстрират въздържаност и да не подхващат стъпки, предизвикващи по-нататъшно изостряне на напрежението. Смятаме, че е значимо спазването на откритото според йорданско-израелския кротичък контракт статукво във връзка с Светите места в Ерусалим, както и на известните резолюции на Организация на обединените нации, засягащи града ", съобщи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР