Германският външен министър Аналена Бърбок разкритикува турския президент Реджеп Тайип

...
Германският външен министър Аналена Бърбок разкритикува турския президент Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Германски министър разкритикува Ердоган

Германският външен министър Аналена Бърбок разкритикува турския президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление за Bild във връзка фотография с съветския и иранския водач Владимир Путин и Ебрахим Раиси. „ Това, че на тази фотография е турският президент, е меко казано предизвикателство за НАТО “, акцентира тя и добави, че това е „ просто неясно “.

Коментирайки обвиняванията на Бундестага в " мудни " доставки на оръжие за Киев, ръководителят на немското външно министерство съобщи, че Федерална Република Германия " няма за цел да заблуждава европейските си съседи ". „ Не можем да сменяем танковете с едно щракане на пръстите си “, добави Бърбок.

По-рано президентите на Русия, Турция и Иран Владимир Путин, Реджеп Тайип Ердоган и Ибрахим Раиси се срещнаха за тристранни договаряния в Техеран и си направиха обща фотография.

Украинските управляващи неведнъж са се обръщали към западните страни с молба да провеждат прехвърлянето на оръжие. В същото време Киев неведнъж обвиняваше Германия в прекомерно мудна доставка на разнообразни типове оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР