Германският министър на финансите Кристиан Линднер заявява, че страната му

...
Германският министър на финансите Кристиан Линднер заявява, че страната му
Коментари Харесай

Германският финансов министър към Путин: Няма да бъдем изнудвани

Германският министър на финансите Кристиан Линднер декларира, че страната му няма да се съгласи с изискванията на Кремъл и няма да заплаща за газа в рубли . "

" Обръщам се към Путин, споделям доста ясно: Ние няма да позволим да бъдем изнудвани! Няма да плащаме за съветския газ в рубли и в бъдеще. Едно да е ясно: вършим всичко допустимо, с цел да станем самостоятелни от Русия допустимо най-скоро ", написа в туит Линднер.

Германският канцлер Олаф Шолц към този момент предизвести, че страната би трябвало да е подготвена доставките на съветски газ да спрат, както това се случи с Полша и България . Според немския канцлер никой не може да знае какво е намислил съветският деспот Путин.

Вчера бе дадена поръчка от Министерство на стопанската система, съгласно което европейските енергийни компании могат да открият специфични сметки в " Газпромбанк ", с цел да заплащат за съветския газ и без да нарушават глобите.

" Газпром " чака 4% спад в добива на газ през тази година

Производството ще намалее до 494,4 милиарда куб. м

До този миг " Газпром " е спрял доставките на газ за България и Полша, само че предстоят заплащанията на други страни от Европейския съюз . Чехия съобщи, че няма желание да заплаща по схемата на Русия

От Гърция бе дадена поръчка, въпреки и не публично доказана, че заплащане по схемата с рублите може и да бъде осъществено. Унгария към този момент прави това.

Преди няколко дни Bloomberg заяви, че четирима европейски купувачи на газ към този момент са платили доставките в рубли, както изиска президентът Владимир Путин. Агенцията обаче не показва нито кои са тези купувачи, нито името на източника на информацията си. Единственото, което се показва е, че е непосредствен до съветския газов колос " Газпром ".

Руският външен министър Сергей Лавров също съобщи, че множеството от основните сътрудници на Русия са се съгласили да преминат към нова скица за заплащане на съветския газ . И Лавров не уточни имена и съответни контракти.
 Отнемат привилегиите на Шрьодер
Отнемат привилегиите на Шрьодер

Той също е под напън от личната си партия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР